G-EO L i G-EO S – robotska neurorehabilitacija

G-EO L i G-EO S – robotska neurorehabilitacija

G-EO L i G-EO S – robotska neurorehabilitacija

G-EO L i G-EO S su najnapredniji robotsko asistirani uređaj za rehabilitaciju hoda koji omogućuju rano liječenje širokog spektra neuroloških patologija.
Neurološka rehabilitacija prilagođava se individualnim potrebama pacijenta s pravilnim intenzitetom terapije. Radi osiguranja dugotrajnog i uspješnog tijeka terapije, važno je izvoditi pokrete s visokom razinom ponavljanja, za određeni zadatak i na fiziološki ispravan način.

G-EO L pruža simulaciju fiziološkog uzorka hoda i aktivacije mišića. Razne postavke uzoraka hoda poput duljine koraka, visine koraka i poravnanja zgloba moguće je kontinuirano prilagođavati i mijenjati u skladu s kliničkom slikom pacijenta bez prekida terapije. G-EO L sustav ima mehaničku kontrolu trupa i kuka koja djeluje u tri ravnine – frontalnoj, poprečnoj i sagitalnoj. Terapeut može na taj način kontrolirati položaj tijela pacijenta, kao i prirodni produžetak koljena i kukova. Kretanje kukova i trupa također se može optimalno prilagoditi pacijentu u bilo kojem trenutku bez prekida terapije putem grafičkog korisničkog sučelja.
Priprema pacijenta je jednostavna i gotova je u svega pet minuta, bez dugotrajnih i kompliciranih podešavanja uređaja. Terapija pogođenog uda zahtijeva samo distalno osiguranje – u ovom slučaju stopala.

Sustav G-EO S je najnapredniji uređaj za robotski potpomognutu rehabilitaciju hoda. Razvijen s ciljem pomoći odraslim i pedijatrijskim pacijentima s moždanim, kralježničnim, neurogenim, mišićno-skeletnim oštećenjima, kao i pacijentima koji imaju poremećaje hodanja, da povrate sposobnost hoda i neovisnost u svakodnevnom životu.

Zbog različitih terapijskih opcija, poput parcijalnog kretanja, hodanja unaprijed i unazad po ravnoj podlozi, simulaciji penjanja i spuštanja po stepenicama, hodanju po nagibu, kao i jednostavnog prebacivanje između pasivnog, aktivno-pomoćnog i aktivnog načina rada omogućuju specifično personalizirano liječenje svakog pojedinog pacijenta tijekom svih faza liječenja.

Simulacija penjanja i spuštanja stepenicama potiče fiziološku aktivaciju mišića nogu i rezultira uvelike poboljšanom sposobnošću hodanja. Pojačana kardiovaskularna aktivacija, stimulacija prijenosa težine i povećani zahtjevi za čvrstoćom važni su aspekti terapije hoda. Nadalje, kontrola položaja tijela važan je element u uspješnoj dugoročnoj neurološkoj rehabilitaciji hoda. G-EO trener hodanja ima mehaničku kontrolu trupa i kuka na tri razine – prednjoj, poprečnoj i sagitalnoj. Omogućuje terapeutima kontrolu položaja tijela pacijenta, kao i prirodni produžetak koljena i kukova. Osim toga, grafičko korisničko sučelje omogućava da se pokret kuka i torza optimalno prilagodi pacijentovim potrebama u svakom trenutku bez prekida terapije.

Za više informacija kliknite na poveznicu u nastavku – https://pulsusmedical.hr/kategorije/fizikalna-terapija-rehabilitacija/

Ili nas kontaktirajte putem:
Tel: 01 66 26 546
E-mail: info@pulsusmedical.hr

Pulsus Medical d.o.o.

Tel: +385 1 66 26 546
Mob: +385 99 5333 221
Mob: +385 98 9087 527
Mob: +385 91 907 2043

Email: info@pulsusmedical.hr

Pon do Pet : 08:00 do 16:00 h

Kontaktirajte nas