Video

 

Tehničke karakteristike

težina 800kg
napajanje 230V
maksimalna brzina 2,3 km/h
maksimalan ritam koraka 70/min
maksimalna dužina koraka 55 cm
maksimalna visina koraka 20 cm
nagib zgloba gležnja -10 °/ +10 °
kontrola kukova +/- 7,5 cm
podrška za težinu do 200 kg
visina pacijenta do 200 cm
 

Opis proizvoda

Sustav G-EO S je najnapredniji uređaj za robotski potpomognutu rehabilitaciju hoda. Razvijen s ciljem pomoći odraslim i pedijatrijskim pacijentima s moždanim, kralježničnim, neurogenim, mišićno-skeletnim oštećenjima, kao i pacijentima koji imaju poremećaje hodanja, da povrate sposobnost hoda i neovisnost u svakodnevnom životu.

Zbog različitih terapijskih opcija, poput parcijalnog kretanja, hodanja unaprijed i unazad po ravnoj podlozi, simulaciji penjanja i spuštanja po stepenicama, hodanju po nagibu, kao i jednostavnog prebacivanje između pasivnog, aktivno-pomoćnog i aktivnog načina rada omogućuju specifično personalizirano liječenje svakog pojedinog pacijenta tijekom svih faza liječenja.

Simulacija penjanja i spuštanja stepenicama potiče fiziološku aktivaciju mišića nogu i rezultira uvelike poboljšanom sposobnošću hodanja. Pojačana kardiovaskularna aktivacija, stimulacija prijenosa težine i povećani zahtjevi za čvrstoćom važni su aspekti terapije hoda. Nadalje, kontrola položaja tijela važan je element u uspješnoj dugoročnoj neurološkoj rehabilitaciji hoda. G-EO trener hodanja ima mehaničku kontrolu trupa i kuka na tri razine – prednjoj, poprečnoj i sagitalnoj. Omogućuje terapeutima kontrolu položaja tijela pacijenta, kao i prirodni produžetak koljena i kukova. Osim toga, grafičko korisničko sučelje omogućava da se pokret kuka i torza optimalno prilagodi pacijentovim potrebama u svakom trenutku bez prekida terapije.

Pasivni način rada omogućava ranu rehabilitaciju pacijenta. Pokreti koje provodi G-EO S sustav temelje se na fiziološkim obrascima hodanja, pri čemu se brzina, dužina i visina koraka i ritam koraka mogu postaviti pojedinačno zahvaljujući dvjema zasebno podesivim, međusobno sinkroniziranim podlogama, pokretanim električnim motorima.

Aktivno-pomoćni način rada nadoknađuje pacijentove poteškoće u samo-inicijativnom pokretu hodanja. Unaprijed definirana pomoć aktivirat će se prilikom otkrivanja neaktivnosti pacijenta i pružiti potporu u ispunjavanju traženog zadatka. Stupanj otpora određuje terapeut i može se prilagođavati tijekom terapije. Senzori pritiska mjere i grafički odražavaju silu koju pacijent vrši.

Podatke o terapiji svakog pojedinog pacijenta moguće je personalizirati i spremiti pojedinačno kako bi se u daljnjim terapijama  mogli ponovno koristiti i unaprjeđivati.

G-EO sustav temelji se na klinički dokazanom end-effector principu. Brojne publikacije pokazuju kliničke dokaze da pacijenti koji primaju robotski potpomognutu terapiju hodanja po end-effector  principu imaju znatno višu stopu neovisnog hodanja i vjerojatnije je da će postići superiornu sposobnost hodanja u usporedbi s drugim terapijskim pristupima.

Moduli

  • vizualni scenarij – poboljšana vizualizacija pacijentovih performansi, zajedno s dodatnim mogućnostima terapije hodanja sinkroniziranim stazama
  • funkcionalna električna stimulacija (FES) – funkcionalna električna stimulacija (FES) može se savršeno kombinirati i sinkronizirati s robotsko asistiranom terapijom hodanja; cilja određene mišićne skupine i omogućuje njihovu aktivaciju u odgovarajuće vrijeme tijekom ciklusa hoda
  • potpora koljenu – mehanička potpora za koljena osigurava stabilno vođenje zglobova koljena i gležnja; za pacijente sa strogo ograničenom kontrolom zglobova koljena mehanička potpora savršeno pripomaže u terapiji i vodi pacijenta u fiziološki ispravnom obrascu hodanja; samim time, terapeut se može usredotočiti na druge važne prioritete povezane s terapijom, kao što su kontrola kukova i trupa pacijenta
  • srčani modul – integriranje pulsa i zasićenosti krvlju kisikom u zabilježene podatke tijekom terapije
  • istraživački modul – prikupljanje podataka za medicinske studije putem senzorske tehnologije

Reference

G-EO S
 
 

Povezani proizvodi