Video

 

Opis proizvoda

Stella BIO je osjetljivi, integrirani površinski elektromiograf s 4-kanalnom funkcionalnom elektrostimulacijom koji se temelji na 4 koncepta: funkcionalna elektrostimulacija potaknuta elektromiografijom, elektrostimulacija, elektromiografska mjerenja i elektromiografski biofeedback te transkutana električna stimulacija živaca. Predstavlja najosjetljiviji elektromiograf na svijetu s implementiranom elektrostimulacijom.

EMG ili elektromiografija je pretraga i metoda snimanja mišićne aktivnosti. Očitavanje bioelektrične aktivnosti mišića prenosi se u obliku brojeva i grafikona na zaslon uređaja, što daje izvrsnu povratnu informaciju o aktivnosti mišića čak i kada se njihova kontrakcija ne može vidjeti golim okom.

FES - je funkcionalna elektrostimulacija čiji je cilj aktiviranje mišićnih kontrakcija za obavljanje određene funkcije na što prirodniji način za određeno područje. Kombinacija ova dva elementa omogućuje pacijentu točniju i svjesniju kontrolu pokreta zgloba i položaja tijela reguliranjem napetosti mišića. 

Stella BIO ima ugrađene programe za različite skupine – neurološke pacijente, pacijente s poremećajima dna zdjelice, ortopedske pacijente, pacijente s bolovima i sportaše.

Uređaj daje odlične rezultate kod pacijenata nakon moždanog udara, ozljeda leđne moždine, traumatskih ozljeda mozga te kod pacijenata s multiplom sklerozom, cerebralnom paralizom i drugim neuromuskularnim poremećajima. Pomaže u povratku izgubljenih funkcija, jačanju mišića, smanjenju spasticiteta i poboljšanju koordinacije. 

Stella BIO omogućuje: 

  • vođenje treninga kod pacijenata s mišićnom aktivnošću, ali nedostatkom pokreta, zahvaljujući elektrostimulaciji potaknutoj EMG-om
  • procjenu mišićne aktivnosti i rehabilitaciju pacijenta s korištenjem EMG biofeedbacka (4 površinska kanala i 2 kanala za terapiju zdjeličnog dna)
  • intenzivnu rehabilitaciju gornjih ekstremiteta putem programa funkcionalne elektrostimulacije (do 4 kanala)
  • - procjenu i rehabilitaciju kod disfunkcija poput stresne inkontinencije, fekalne inkontinencije, spuštanje organa male zdjelice i kod seksualnih disfunkcija
  • rad s pacijentima s bolovima
  • generiranje izvješća o procjeni i vježbama pacijenata

Stella BIO nudi online igre koje svaki trening s EMG-om čine zabavnim. Igre se mogu igrati preko 1 ili 2 EMG kanala. 

 
 
 

Povezani proizvodi