Video

 

Opis proizvoda

Thera Trainer Lyra je end-effector robotski uređaj za neurorehabilitaciju donjih ekstremiteta koji nudi intenzivan trening hoda na granici performansi u svakoj fazi rehabilitacije. Tako je Thera Trainer Lyra stvorio najbolje zahtjeve kako bi pomogao korisnicima da se vrate u samoodređeni svakodnevni život i ponudio im najbolje šanse da ponovno steknu sposobnost hodanja.

Apsolutno jednostavno rukovanje i brz prijenos čine korištenje ekonomski zanimljivim i u svakodnevnoj uporabi. Bez komplikacije stavljanja egzoskeleta, minimalno vrijeme pripreme i intenzivan raspored terapije mogu se postići s relativno niskim troškovima nabave i operativnim troškovima. Thera Trainer Lyra također je jedini svjetski trenažer hoda s funkcijama povezivanja koje omogućuju slanje svih podataka o vježbanju i zapisa izravno na terapeutov pametni telefon ili tablet. Terapeut im može lako pristupiti i tamo početi analizirati trening ili ih elektronički prenijeti liječniku.

Ciljevi terapije

  • Vraćanje sposobnosti hodanja
  • Povećanje brzine hoda
  • Poboljšanje upornosti
  • Poboljšanje obrasca hoda
  • Učinkovito – jednostavno – pristupačno

Značajke

Prirodan obrazac hoda

Thera Trainer Lyra stvara obrazac ljudskog hoda uz pomoć patentirane mehanike koja se može prilagoditi svakom pacijentu u roku od nekoliko sekundi – što je ključna točka za ponovno stjecanje neovisnosti korak po korak. Samo prirodno kretanje hodanja potaknut će mišićnu memoriju pacijenata, čime će im dati veliku priliku da ponovno nauče hodati. Dolje prikazani obrazac hoda ilustrira kako se to postiže s Thera Trainer Lyra. Fiziološki obrazac hoda Thera Trainer Lyra – razvoj ETH Zürich – već je osvojio brojne cijene i patentiran je širom svijeta.

Visoko ponavljanje

S Thera Trainer Lyra s fiziološkim obrascem hoda, pacijenti postižu 20 puta više ponavljanja po sesiji nego s treningom hoda na traci za trčanje ili ručnim treningom. Sadašnja saznanja pokazuju da je to neophodno za uspješnu rehabilitaciju sposobnosti hodanja.

Najbrži trener hoda

S 4 km/h i 100 koraka u minuti, Thera Trainer Lyra također je najbrži end effector trenažer hoda na tržištu. Nijedan drugi trener hoda ne može se približiti ovoj brzini. Thera Trainer Lyra vraća pacijente životu na svoj način, lako prelazeći cestu kada je za pješake zeleno svjetlo.

Učinkovita terapija

Thera Trainer Lyra je trenažer hoda s najvećim neto vremenom terapije. Izravan pristup s razine tla znači da se čak i najteže pogođeni pacijenti mogu vrlo jednostavno i brzo prenijeti. To olakšava maksimalno korištenje vremena skupe terapije za aktivno vježbanje i minimizira vrijeme postavljanja. Thera Trainer Lyra može se koristiti čak i za pacijente od 5 godina i prikladan je za pacijente visine 100–195 cm i težine do 150 kg.

Najlakše rukovanje

Sve postavke koje se odnose na pacijenta zahtijevaju samo nekoliko intuitivnih koraka. Novo osoblje može biti obučeno i certificirano za korištenje Thera Trainer Lyra unutar pola sata.

Minimalno vrijeme postavljanja i obuke

Duljina koraka, visina rukohvata i podrška tjelesnoj težini mogu se prilagoditi potrebama pacijenta u tri jednostavna koraka. Izravan pristup s razine tla znači da se čak i najteže pogođeni pacijenti mogu vrlo jednostavno i brzo prenijeti. To olakšava maksimalno korištenje vremena skupe terapije za aktivno vježbanje i minimizira vrijeme postavljanja. Nakon što je Lyra pripremljena za pacijenta, svi važni parametri vježbanja prikazuju se na zaslonu osjetljivom na dodir i mogu se jednostavno prilagoditi dodirom prsta. To Lyru čini iznimno jednostavnom za korištenje.

Povezivost i aplikacija

Biofeedback Thera Trainer Lyra prepoznaje intenzitet treninga i individualnu razinu aktivnosti pacijenta. Pacijent može povećati, zadržati ili smanjiti vlastitu aktivnost kako bi utjecao na intenzitet treninga. Thera Trainer Lyra stvara dosljednu dokumentaciju procesa treninga i šalje je na tablet terapeuta. O tijeku terapije mogu se informirati medicinsko osoblje, rodbina ili zdravstveno osiguranje.

 
 
 

Povezani proizvodi