Baktericidne lampe predstavljaju savršenu metodu za dezinfekciju zraka i površina, posebice u okruženju u kojemu se nalazi veliki broj ljudi, pacijenata ili osoblja.

Važnost baktericidnih lampi proizlazi iz njihove intenzivne dezinfekcija koja uništava bakterije, gljivice i ostale mikroorganizme koji se nalaze u zraku i na površinama čime se smanjuje rizik sekundarnih infekcija. Sama dezinfekcija dovodi i do znatnog poboljšanja kvalitete zraka.

U mogućnosti smo ponuditi Vam baktericidne lampe za dezinfekciju i sterilizaciju zraka i površina koje svojom visokom učinkovitošću uništavaju gljivice, bakterije i ostale mikroorganizme u zraku i na predmetima u prostorijama u kojem borave skupine ljudi te su sigurna i učinkovita preventivna mjera za dezinfekciju zraka i površina.

U našoj ponudi možete pronaći sljedeće vrste baktericidnih lampi:

  1. Direktne baktericidne lampe
  2. Protočne baktericidne lampe
  3. Kombinirane baktericidne lampe

Koja je razlika između navedenih lampi?

Direktna baktericidna lampa je lampa s direktnim UV-C zračenjem za sterilizaciju i dezinfekciju zraka i površina. Lampa se koristi kada u prostoriji nema osoba, a dizajnirane su za sprječavanje primarnih i sekundarnih infekcija uzrokovanih zračnim patogenim mikroorganizmima. Primjena ovih lampi u prostorijama u kojima borave zaraženi pacijenti značajno smanjuju vjerojatnost širenja infekcija zrakom te povećavaju razinu mikrobiološke čistoće zraka i površina, kao i smanjenje nastanka novih patogena.

Važnost i razlika između baktericidnih lampi

Protočna baktericidna lampa provodi dezinfekciju i sterilizaciju zraka u protočnoj UV-C komori i djeluje u prisustvu osoba u prostoriji. Kontaminirani zrak uvlači ventilatorom – kroz filter koji skuplja prašinu i druga onečišćenja – u komoru za dezinfekciju. Intenzitet UV-C cijevi i vrijeme tijekom kojeg zrak ostaje u komori uništavaju mikroorganizme koji se nalaze u zraku te on izlazi iz lampe u potpunosti dezinficiran. Brzina protoka zraka kroz dezinfekcijsku komoru odabrana je kao kompromis između želje za dezinfekcijom najvećeg volumena zraka po vremenskoj jedinici i “djelotvornost” mikroorganizama.

Važnost i razlika između baktericidnih lampi

Kombinirana baktericidna lampa je lampa s vanjskom žaruljom za direktno UV-C zračenje i protočnom dezinfekcijskom komorom. Lampa pruža mogućnost provođenja dezinfekcije i sterilizacije u dvije funkcije. Prva funkcija odnosi se na provođenje intenzivne dezinfekcije zraka unutar UV-C protočne komore dok pacijenti i osoblje borave u prostoriji. Druga funkcija odnosi se na dezinfekciju cijele prostorije vanjskom izravnom UV-C žaruljom dok pacijenti i osoblje ne borave u prostoriji. Obje funkcije su neovisne jedna o drugoj, a zahvaljujući svojoj visokoj učinkovitosti, baktericidna lampa savršena je za sterilizaciju i dezinfekciju zraka i površina (zidovi, površine stolova, objekata i slično) u svim vrstama prostorija unutar kojih je potrebna sterilizacija kao što su bolnice, klinike, laboratoriji, ljekarne, industrije, jaslice, vrtići, čekaonice i slično.

Važnost i razlika između baktericidnih lampi Važnost i razlika između baktericidnih lampi

Za više informacija pogledajte našu ponudu baktericidnih lampi
https://pulsusmedical.hr/kategorije/dezinfekcija-isterilizacija/ ili nas kontaktirajte:
TEL: 01 66 26 546
E-MAIL: info@pulsusmedical.hr

 
 
Kontaktirajte nas
 
  Novosti - Sve