RESCUE SAM na opatijskoj tržnici

RESCUE SAM na opatijskoj tržnici

RESCUE SAM na opatijskoj tržnici

Na ulazu u opatijsku tržnicu postavljen je automatski vanjski defibrilator RESCU SAM ( https://defibrilatori.hr/proizvod/rescue-sam/ ). Riječ je o vrijednoj donaciji od strane Lions kluba Opatija gradu Opatija. Upravo je opatijska tržnica izabrana kao lokacija za instalaciju istoga s obzirom da je ona frekventno mjesto na kojem uvijek boravi veliki broj ljudi.

Drago nam je da se sve više prepoznaje važnost posjedovanja i primjene automatskog vanjskog defibrilatora te organiziraju edukacije iz područja prve pomoći i korištenja automatskog vanjskog defibrilatora.

Podsjećamo, u Hrvatskoj od iznenadnog zastoja srca umre više od 9000 ljudi godišnje, što je u prosjeku 25 osoba na dan.Trenutne statistike za Hrvatsku govore da od iznenadne smrti uspijevamo spasiti samo 5% osoba sa zastojem srca, a u razvijenim državama Europe i svijeta, upotrebom automatskog defibrilatora taj se postotak u nekim sredinama diže i do 20%! Svaka zakašnjela minuta reanimacije defibrilacijom pomoću automatskog defibrilatora smanjuje šanse za preživljavanje za 10%.

Kada se srčani zastoj dogodi, preživljavanje ovisi o postojanju AED-a na toj lokaciji te ima li u tom trenutku u njihovoj blizini osoba koja zna i može provesti defibrilaciju AVD-om u prvih nekoliko minuta zastoja srca, kao i izvesti pravilno komprimiranje grudnog koša.

IZVOR: https://www.fiuman.hr/na-ulazu-u-opatijsku-trznicu-postavljen-automatski-vanjski-defibrilator/

Pulsus Medical d.o.o.

Tel: +385 1 66 26 546
Mob: +385 99 5333 221
Mob: +385 98 9087 527
Mob: +385 91 907 2043

Email: info@pulsusmedical.hr

Pon do Pet : 08:00 do 16:00 h

Kontaktirajte nas