Opis proizvoda

Focus Laminar Air Flow održava kirurške instrumente i područje kirurške rane iznimno sterilnim. Sustav filtrira zrak kroz hepa filtere i oslobađa ga mikroorganizama te ga izravno usmjerava na kirurške instrumente i mjesto gdje se odvija operacija, a zatim i na ostatak operacijske dvorane što nije slučaj kod konvencionalnih ventilacijskih sustava. Na taj način štiti se kritično područje operacijske sale. Ovim sustavom smanjuje se količina bakterija na kirurškim instrumentima i mjestu izvođenja operacije za više od 95% u odnosu na konvencionalne ventilacijske sustave. 

Priprema kirurških instrumenata moguća je putem Focus Laminar Air Flow-a koji održava instrumente sterilnima čak i tokom izvođenja dugih operacija. Na početku operacije, stol na kojemu su se kirurških instrumenti sterilizirali Focus Laminar Air Flow-om jednostavno se pomiče ka mjestu gdje se operacija izvodi te na taj način sustav štiti i samo područje oko kirurške rane. Električno podešavanje visine osigurava savršenu visinu za svaku operaciju. 

Focus Laminar Air Flow djeluje izravno na područje kirurške rane i stol s kirurškim instrumentima bez ometanja kirurških reflektora ili medicinskog osoblja što nije slučaj kod konvencionalnih ventilacijskih sustava. Mobilni Focus Laminar Air Flow zadovoljava stroge standarde ISO klase 5 za ekstremne sterilne uvjete operacijskih dvorana. 

 
 
 

Povezani proizvodi