Opis proizvoda

Skintonic gel je profesionalni gel visoke titracije za intenzivnu njegu mlohave ili opuštene kože. Njegova formulacija na bazi hmelja, gotu kole i divljeg kestena omogućava dubinsko stimuliranje proizvodnje kolagena te jačanje i zbijanje tkiva koja će izgledati zategnutija i elastičnija.

Svojstva

Hmelj

Koristi se za revitalizaciju i vraćanje čvrstoće i sjaja zreloj koži zahvaljujući visokoj prisutnosti proteina i antioksidansa koji su dragocjeni u zaštiti kolagenih vlakana od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, a istovremeno čuvaju strukturu i funkciju vezivnog tkiva.

Gotu kola

Pospješuje proizvodnju kolagena, povećava kožni fibronecin te čvrstoću mikrocirkulacije, pogodujući učinku turgora i tonusa.

Divlji kesten

Poznat je po svojim okrepljujućim svojstvima na stijenke krvnih žila i cirkulaciju krvi. Ove osobitosti čine ga naširoko korištenim u kozmetici za borbu protiv celulita.

Sastojci

aqua, propylene glycol, humulus lupulus extract, centella asiatica extract, aesculus hyppocastanum extract, sodium chloride, carbomer, benzyl alcohol, sodium dehydroacetate, disodium edta, parfum, polyglyceryl-6 caprylate, polyglyceryl-4 caprate, sodium hydroxide.