Video

 

Opis proizvoda

Thera Trainer Balo je dinamičan vertikalizator za stajanje i ravnotežu. Vježbanje s njim može poboljšati stabilnost trupa, trenirati ravnotežu, aktivirati metabolizam, poboljšati dobrobit i sposobnost hodanja. Može se koristiti za učvršćivanje stopala, nogu i zdjelice u gotovo bilo kojem položaju pojedinačno ili zajedno, ovisno o cilju vježbanja. To znači da se uređaj može idealno prilagoditi različitim potrebama ozbiljno i teško pogođenih osoba (uključujući pacijente u komi) koji ne mogu samostalno stajati.

Pacijenti koji imaju malo ili nimalo stabilnosti trupa mogu trenirati održivo i sigurno. Trening u uspravnom položaju olakšava disanje, stabilizira cirkulaciju i potiče metabolizam. Uz njegovu jedinicu za ravnotežu, oboljeli također mogu održavati ili poboljšati svoju ravnotežu i pokretljivost pomoću dinamičkog trenažera. S THERA-soft terapijskim softverom, pacijenti također mogu učinkovito trenirati posturalnu kontrolu putem računala i senzora potpomognute ravnoteže.

Jedinstvene pogodnosti

Motivirajući softver

THERA-soft je intuitivan, motivirajući i svestran softver za terapiju i dokumentiranje. Nudi niz zadataka kretanja i biofeedback prikaze koji posebno podupiru ponovno učenje motoričkih vještina - i motiviraju pacijente da uživaju u vježbanju. Integrirana baza podataka pacijenata omogućuje kontrolu edukacije pacijenata i planiranje intervencija te detaljnu analizu i evaluaciju svih rezultata tijekom liječenja.

Dinamičan ili statičan

Dinamičko stajanje veći je izazov, a time i veća motivacije za pacijenta. Vježbe dinamičkog stajanja uvijek su aktivne vježbe (posebno hvaljenje od strane fizioterapeuta). Jedinica za ravnotežu opremljena je opružnim elementom, čiji se otpor može prilagoditi pacijentu ili cilju terapije u više faza. Raspon kretanja (otklon ravnoteže) može se postaviti na 0 stupnjeva, 6 stupnjeva ili 11 stupnjeva. Uređaj se mijenja iz fiksnog stajaćeg vertikalizatora (0 stupnjeva) u dinamički trenažer ravnoteže (6 i 11 stupnjeva).

Optimalno pozicioniranje

Pričvrsni elementi za brzo otpuštanje prednjeg dijela stopala i pete, koji se mogu fleksibilno postaviti na gazište, iznimno su praktični. Ovi štitnici za stopala mogu se individualno rasporediti prema cilju terapije bez alata. Na primjer, lako je trenirati u iskoraku ili paralelnom stavu ili u jednonožnom stoju. Neklizajuće gazište daje stopalima sigurno držanje. Štitnici za stopala i gazište otporni su na trošenje i lako se peru ili dezinficiraju.

Zaštita koljena i zdjelice

Vertikalizator Balo ima set štitnika za koljena za bočno i prednje učvršćivanje nogu. Jastučići se mogu koristiti pojedinačno ovisno o sposobnostima pacijenta i ciljevima terapije. Naravno, jastučići podesivi po visini su mekano podstavljeni i pojedinačno podesivi po udaljenosti i dubini. Isto vrijedi i za set jastučića za zdjelicu. Ovaj set jastučića sastoji se od pojedinačnih jastučića, čiji se razmak i dubina mogu podešavati kako bi pacijent imao optimalan „kontakt“ tijekom dinamičkog treninga. Sigurnosni vijci za set jastučića za zdjelicu osiguravaju dvostruko veću sigurnost tijekom treninga. Na primjer, pacijentima u vegetativnom stanju dostupan je individualno podesivi jastučić za gornji dio tijela.

Sustav električne montaže

Električni vertikalni sustav omogućuje teško pogođenim pacijentima ili korisnicima invalidskih kolica korištenje na dnevnoj bazi. Razvijen je za ulazak bez velikog napora. Na pacijenta u invalidskim kolicima postavlja se pojas koji se spaja na električni uspravni sustav. Motor se može pokrenuti daljinskim upravljačem kojim se korisnik se lagano podiže u vertikalizatoru.

Ciljevi treninga

  • jačanje mišića
  • poboljšanje ravnoteže
  • održavanje i poboljšanje mobilnosti
  • aktivacija cirkulacije i metabolizma
  • poboljšanje disanja
  • poboljšanje dobrobiti
 
 
 

Povezani proizvodi