Video

 

Opis proizvoda

Redoviti trening snage, izdržljivosti i mobilnosti uz Tigo olakšava funkcionalni oporavak i poboljšava motoričke sposobnosti, te pomaže terapeutima i pacijentima u postizanju njihovih ciljeva terapije. Ovaj vježbač pokreta omogućuje učinkovito vježbanje u svim fazama rehabilitacije. Svestrani trenažer za noge i ruke razvijen je za svakodnevnu upotrebu kod kuće ili u medicinskim ustanovama. Posebno je prikladan za pacijente s velikim potrebama zahvaljujući opsežnom softveru i priboru. 

Značajke

Jedinica za upravljanje i prikaz

Jedinica za upravljanje i prikaz intuitivna je za korištenje i pruža jasan pregled svih parametra. Sustavom se upravlja pomoću velikih membranskih tipki ili polja na dodirnom ekranu. Kontrola START/STOP olakšava početak, pauzu i završetak terapije. U svakom trenutku mogu se pojedinačno prilagoditi važni parametri treninga kao što su broj okretaja, otpor kočenja, smjer vrtnje, vrijeme vježbanja itd., bez mijenjanja zaslona.

Fiksiranje stopala

Sigurna, jednostavna i udobna mogućnost fiksacije stopala u naslonima, bez izazivanja dekubitusa. Drugi sigurnosni aspekt je da se stopalo može brzo ponovno otpustiti. 

Biofeedback za individualnu terapiju

Parametri vježbanja se mjere i prikazuju, te su povezani s akustičnim ili vizualnim signalima ,putem softvera za vježbanje. Ti se signali također prenose preko ekrana i/ili zvučnika. 

Terapijski rukohvati i nasloni za ruke

Terapijski rukohvat omogućuje održavanje udobnog položaja s tri različita položaja držanja. Ako pacijent ne može rukama držati terapijski rukohvat, donju ruku možete pričvrstiti na naslon za ruku. To je ujedno najbolji način da osigurate paralizirane ili slabe ruke svojih pacijenata. Svi terapijski držači ili nasloni za ruke mogu se mijenjati bez upotrebe alata i lako se peru.

Ergonomski svestrani uređaj

Sva potrebna podešavanja mogu se izvršiti brzo i jednostavno. Visina i udaljenost sigurnosne ručke i trenažera za gornji dio tijela mogu se individualno prilagoditi pacijentovoj visini. Na trenažer za gornji dio tijela mogu se pričvrstiti različiti nasloni za ruke i rukohvati – nisu potrebni alati. Kut kontrolne jedinice i jedinice za prikaz također se može podesiti. Polumjer poluge može se podešavati između 65 i 115 mm kako bi se omogućile različite razine pokretljivosti nogu. Čak se i baza uređaja, a time i površina baze, mogu prilagoditi individualnim zahtjevima. 

Thera soft

Thera-soft je softver koji ovisno o terapijskom cilju nudi brojne ilustracije biofeedbacka i vježbe pokreta koje posebno podupiru ponovno učenje motoričkih vještina i motiviraju pacijente da treniraju s radošću. Ugrađena baza podataka pacijenata omogućuje kontrolu treninga i planiranje intervencija usmjerenih na pacijenta, kao i detaljnu analizu i procjenu treninga tijekom liječenja.

Ciljevi terapije

  • vježbanje snage mišića
  • povećanje izdržljivosti
  • održavanje pokretljivosti
  • stimuliranje tjelesnih funkcija
  • poboljšanje koordinacije
  • poboljšanje držanja
  • poboljšajte kognitivnih sposobnosti
  • ublažavanje boli
 
 

Povezani proizvodi