Održana radionica bezbolnog udarnog vala i TECAR-a

Održana radionica bezbolnog udarnog vala i TECAR-a

Održana radionica bezbolnog udarnog vala i TECAR-a

01. veljače 2020. godine u prostorijama Admiral Hotela održana je besplatna radionica primjene Winform uređaja u liječenju lokomotornog sustava.

Predavanje je bilo usredotočeno na bezbolne piezoelektrične SHOCKWAVE i TECAR uređaje. Piezoelektričnii uređaj SHOCKWAVE je patentirani uređaj. Također, to je jedina fokusirana soundwave oprema, potpuno bezbolna, koja omogućava varijacije u broju i dubini snage mjerene energije u Joule-u (J).

TECAR terapija danas postaje jedna od vodećih terapija u svijetu sportske medicine i fizioterapije. TECAR uređaji aktiviraju proces endogene elektrostimulacije tkiva. Potiče porast temperature koja aktivira metabolički sustav i uključuje glavne procese staničnog metabolizma. Tijekom radionice fokus je bio na dva zanimljiva područja: bolove zgloba i mišićnu bol.

Radionicu je vodio Michele Rossi, rođen 1959. godine u Veneciji. Diplomirao je na studiju fizikalne terapije i rehabilitacije u Padovi. Tijekom svoje dugogodišnje karijere radio je kao predavač na nekoliko europskih sveučilišta, kao znanstveni savjetnik za proizvođače medicinskih uređaja te je ujedno i vlasnik Privatne prakse za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju sa sjedištem u Veneciji. Također, Michele Rossi istovremeno surađuje sa više privatnih klinika na području talijanske regije Veneto kao znanstveni suradnik, demonstrator i predavač. Njegovo područje interesa je primjena radiofrekvencijske odnosno tecar terapije, laserske terapije, terapije udarnim valom u sportskoj i estetskoj medicini te fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji.

Sudionicima radionice približio je klinička iskustva u osteo-artikularnim bolestima i mišićno-tetivnim patologijama s Winform medicinskim uređajima (liječenje kralježnice, ramena, koljena, gležanja, lakta) te medicinsku procjenu i dijagnozu.  

Zahvaljujemo kolegama iz Initium edukacija i Tensegrity terapijskog centra na suorganizaciji.

Pulsus Medical d.o.o.

Tel: +385 1 66 26 546
Mob: +385 99 5333 221
Mob: +385 98 9087 527
Mob: +385 91 907 2043

Email: info@pulsusmedical.hr

Pon do Pet : 08:00 do 16:00 h

Kontaktirajte nas