Opis proizvoda

Uređaji Genu Line posebno su razvijeni za procjenu i oporavak zgloba koljena. Zahvaljujući uređajima, pokret se izvodi konstantnom brzinom u kojoj se otpor prilagođava kako bi se suprotstavio sili kojom djeluje korisnik. Rezultat je maksimalna kontrakcija mišića koja se nastavlja tijekom cijelog trajanja vježbe i proteže se na sve stupnjeve zglobova. Kako bi se potaknula bolja mišićna stimulacija, Genu Plus nudi i druge modalitete vježbanja uz glavni izokinetički:

  • Izotonični i hidrodinamički modaliteti simuliraju konstantan otpor
  • Izometrijski modalitet sigurno trenira i mjeri snagu, dok je pasivni modalitet posebno pogodan za rane faze rehabilitacije

Osim toga, uređaji Genu Line posebno su učinkoviti za liječenje traumatologije zglobova, postoperativnu njegu i za obuku zdravih osoba te su posebno prikladni za predviđanje ozljeda i post-rehabilitacijske kontrolne testove. Jednostavnost korištenja i usmjerenost na zglob koljena čine uređaje fleksibilnim alatom kako u sportu tako i u rehabilitaciji.

Genu Plus je aktivni i pasivni izokinetički dinamometar koji radi u koncentričnom, ekscentričnom, mješovitom i izometrijskom načinu rada. Genu Plus je dizajniran za širi raspon operativnih načina treninga.

Aktivni uljno-hidraulički motor koji koristi Genu Plus omogućuje dinamometru da reagira prema zakretnom momentu kojeg stvara pacijent koji se kreće u smjeru suprotnom od primijenjenog zakretnog momenta što dopušta mišiću izvođenje ekscentričnih vježbi. Sofisticirana kontrola omogućuje dinamometru kontinuirano gibanje konstantnom brzinom (pasivni način) i simulirati izotonične i originalnije hidrodinamičke načine rada.

 
 
 

Povezani proizvodi