Opis proizvoda

Lutka za vježbu oživljavanja – novorođenče donosi točan fizički i anatomski izgled novorođenčeta te pomaže u vježbi kardiopulmonalne reanimacije koja se znatno razlikuje od reanimacije odraslih i djece. Tijelo lutke je napravljeno od netoksičnih materijala koji su mekani i glatki kao koža novorođenčeta te ima otvorena i međusobno povezana usta i nos. Također, lutka ima veliku zatiljnu kost tako da lutka bebe leži s glavom u realnom položaju (u fleksiji).

Lutka pomaže u pravilnoj vježbi primjene ventilacije i vanjske masaže srca kod dojenčadi te pruža povratne informacije da li se navedeno ispravno provodi. Kod primjene ventilacije, indikator svjetla u obliku pluća svijetli kada je isporučen ispravan volumen zraka. S druge strane, ako je isporučen krivi volumen zraka, indikator višekratno blješće. Lutka također omogućava vježbu postavljanje glave u neutralni položaj, podizanje brade i podizanje donje čeljusti kako bi se oslobodili dišni putevi.

Nadalje, lutka je opremljena svjetlosnim indikatorima koji pružaju povratnu informaciju o ispravnosti pružanja vanjske masaže srca kod dojenčadi, a nalazi se na čelu lutke. Karotidna svijetla koja su smještena na bočnoj strani glave lutke ukazuju na protok krvi u mozak te pružaju povratne informacije o ispravnosti brzine pružanja vanjske masaže srca, dok svijetla na prsima lutke pružaju povratne informacije o ispravnoj dubini masaže kao i ispravan položaj prstiju/palca.

 
 
 

Povezani proizvodi