Video

 
 

Opis proizvoda

Ovo je jedan od rijetkih uređaja koji omogućuju provođenje postupaka liječenja primjenom laserskog zračenja velike snage i biostimulacije. Učinkovitost terapije pomoću Polaris HP jedinice temelji se na primjeni dviju valnih duljina. Zahvaljujući ovoj primjeni postiže se kombinacija brzog i djelotvornog toplinskog učinka kao i sporiji, ali dugotrajan učinak učinka biostimulacije.

Ugrađeni laseri omogućuju rad s vršnom snagom do 18 W u pulsirajućem načinu rada. Maksimalna prosječna snaga je ograničena na 10 W, što se i dalje smatra vrlo velikom vrijednošću koja može uzrokovati prekomjerno toplinsko djelovanje. U trenutku prekoračenja prosječne snage od 4 W, uređaj prikazuje dodatno upozorenje kako bi se spriječilo prekomjerno pregrijavanje. Da bi se omogućila učinkovita i precizna duboka laserska terapija unutar tkiva, razvijen je poseban DILA adapter (Deep Intratissue Laser Adapter). Specifično je dizajniran optički sustav koji omogućuje stvaranje laserske zrake na takav način da kompenzira gubitak snage u površinskim tkivima. Primjena adaptera smanjuje toplinski učinak u koži i potkožnom tkivu. Još jedna prednost je točnije mjesto mjesta liječenja. DILT metoda i DILA adapter su jedinstvena rješenja tvrtke ASTAR i pokriveni su zaštitom imovine registriranog zaštitnog znaka. Kako bi se smanjio toplinski učinak, primjenjuje se pulsni način rada. Zatim se primjenjuje velika laserska snaga, a prosječna snaga se smanjuje. Ovo rješenje omogućuje simultano prodiranje unutar dubokog tkiva i zaštitu od pregrijavanja.

U ručnom načinu rada, postoji mogućnost automatskog namještanja snage, frekvencije i faktora zadatka za svaki od laserskih izvora velike snage. Osim DILA adaptera, moguće je koristiti dvije vrste aplikatora koji zrače površine od 1 cm2 ili 5 cm2. Uređaj je kompatibilan sa svim vrstama laserskih aplikatora niske razine proizvedene od tvrtke ASTAR. Moguće je povezati točkaste sonde, skenirajuće i klaster laserske aplikatore. Ovom opcijom, uređaj se može koristiti za obavljanje biostimulacijskih postupaka liječenja laserom. Počevši od postupaka laserske terapije, možemo iskoristiti enciklopediju, tj. ugrađeni popis unaprijed postavljenih programa s opsežnim opisom metodologije liječenja.

Terapeut također može stvoriti vlastite programe kao i sekvence liječenja i spremiti ih u unutarnju memoriju uređaja. Udobnost rada osigurava veliki 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir i aplikator opremljen ključem za pokretanje i zaustavljanje laserske emisije.

 
 
 

Povezani proizvodi